Cart0Item(s)

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Vezelsoorten in borstels

Borstels kunnen verschillende vezelsoorten bevatten. Hieronder wordt uitgelegd wat het verschil is:

Varkenshaar: Duurzame en kwalitatieve vezel die zacht en slijtvast is. Varkenshaar wordt gebruikt in kwalitatief hoogstaande bezems en borstels. De zaalveger wordt vaak binnenshuis gebruikt voor fijn stof en klein vuil.

Kokos: Een stijve, ruwe en taaie vezel gemaakt van de buitenbast van de kokosnoot. Deze vezel wordt vaak gebruikt voor het maken van ragebollen, deurmatten, eenvoudige bezems en handstoffers. Het is een eenvoudige vezel die voor veel doeleinden gebruikt wordt. Kokos neemt van nature veel water op, maar veert daarna niet helemaal terug in de oude vorm. Het is aan te raden water te vermijden.

Gemoeti (Arenga): (ook wel Arenga genoemd.) Deze vezel wordt gewonnen uit de bladeren van de arengapalm. Het is een middelharde tot stugge natuurvezel die goed bestand is tegen water, olie, benzine etc. Uitermate geschikt voor (middel)zware veegwerkzaamheden, het haar heeft altijd weer de neiging om zich in de oude vorm terug te buigen. Voor fijn stof is deze vezel niet geschikt.

Union: Een vermenging van fiber en bassine. Union wordt veel gebruikt in schrobborstels, deze twee vezels samen zorgen voor een optimaal schrobeffect.

Fiber: Fiber is de vezel van de bladnerven van de dikvlezige bladeren van ananasplanten en agaven. De borstels kunnen zowel vochtig als nat gebruikt worden. Tijdens het drogen buigen de vezels zich weer terug in de oude vorm. Fiber heeft een goed schrobeffect als het gemengd wordt met bassine (union luiwagen bijvoorbeeld). Zuiver Fiber is geschikt voor borstels en bezems die een zachte schrobeigenschap moeten hebben, dan wordt het materiaal met een grotere lengte in de borstel aangebracht.

Bahia: Een duurzame en kwalitatieve vezel die elastisch en slijtvast is. Bezems en borstels gemaakt met deze vezel zijn duurder vanwege de goede kwalitatieve eigenschappen en de schaarste van de vezel. Bahia wordt vaak vermengd met andere vezels, zoals de piassava. Wilt u zeker zijn van goede kwaliteit? Kies dan voor een 100% pure Bahia bezem, deze gaat veel langer mee dan bijvoorbeeld een kokos bezem.

Haarmix: Een mix van paardenhaar en kunstvezel. Deze vezel is zacht en flexibel. De zaalveger wordt vaak binnenshuis gebruikt, voor het opvegen van stof en vuil. Ook op scholen wordt deze bezem vaak gebruikt.

Nylon: Een kunstvezel die slijtvast is en tegen logen en zuren kan, met uitzondering van fosfor-, salpeter-, zout- en zwavelzuur, alsmede tegen waterstofperoxide.. Nylon is biologisch niet schadelijk en kan tegen zeer hoge temperaturen. Nylon kan tegen een constante temperatuur van 100 graden.

Afrik / Colombo: Lange zwarte natuurvezel, voor het verwijderen van droog, grof vuil op ruwe oppervlakken

Website realisatie: WebZakenAdvies